Proizvodnja stolica i proizvoda slične namjene

Usluge

Nova Dipo je drvna industrija sa zaokruženim proizvodnim procesom od transporta i proreza trupaca do finalnog proizvoda u montažnom i demontažnom stanju. Nudimo usluge izrade proizvoda po vašem dizajnu, da ih zajednički dizajniramo ili da naša tehnička priprema dizajnira proizvod po vašim željama. Naša proizvodnja je bazirana na velike serije proizvoda, što postižemo prije svega sa stručnim i iskusnim kadrom, te savremenim CNC obradnim centrima i drugim neophodnim mašinama.
U ponudi su sirovine isključivo iz kontrolisane domaće sječe, a to su sirovine bukve i hrasta. Kao potvrda kvaliteta i preciznosti izrade naših proizvoda je sve veći obim proizvodnje proizvoda u demontažnom stanju, što uveliko olakšava transport i logistiku proizvoda do naših kupaca.

Nova Dipo usluge

Proizvodno tehničke mogućnosti

U sklopu NOVA DIPO nalaze se proizvodni pogoni za primarnu i finalnu obradu drveta.

PRIMARNA OBRADA

  • Pilana sa kapacitetom od 80m³ u jednoj smjeni, sušare-14 komora sa kapacitetom od 1.700 m³ sušioničkog prostora, krojačnica elemenata (decimirnica) sa kapacitetom od 40 do 50 m³ ulaza građe u jednoj smjeni, blanjanje i lijepljenje sa kapacitetom od 25.000 m’ u jednoj smjeni.

FINALNA OBRADA

  • Mašinska obrada se sastoji od mašina postavljenih po tehnološkim zahtjevima obrade, kraćenje, kopiranje, bušenje, glodanje, brušenje i sastavljanje. Mašinski park je opremljen savremenim tehnološkim mašinama namjenski orijentisanim za proizvodnju stolica u demontažnom stanju, kao npr. 5 CNC obradnih centara novije generacije, od čega izdvajamo polurobotizovani CNC obradni centar “BACCI double jet”, isključivo namijenjen za proizvodnju stolica.
  • Lakirnica: sistem elektrostatskog lakiranja – sa protočnim lancem dužine 700m, gdje se koriste ekološki lakovi na vodenoj bazi.
  • Šivaona sa 10 mašina za šivanje i obradu štofova za tapaciranje namještaja.
  • Pakovanje – posjeduje 2 termotunela za vakum pakovanje namještaja u demontažnom stanju, te dvije linijske transportne trake za serijsko pakovanje namještaja.

Proizvodnja stolica

Naša vizija je da postanemo lider u serijskoj proizvodnji namještaja, prvenstveno stolica. Najvećim dijelom svoje proizvodnje bazirani smo na izradu stolica u demontažnom stanju, ali u zavisnosti od potreba kupaca nudimo mogućnost proizvodnje istih u montažnom stanju.

Za konstrukciju koristimo najkvalitetniji bukov masiv koji garantuje čvrstoću i dugotrajnost proizvoda. Završna obrada namještaja je dostupna u varijantama natur lakirano, bajcano i lakirano, pigment lakirano i površinska obrada uljem.

Nudimo razne varijante izrade TIPa stolica, a to su: masiv kostur – masiv sjedište i naslon, masiv kostur- tapacirano sjedište, masiv kostur- tapacirano sjedište i naslon, kao i razne varijante tokarenih stolica.

Reference